Slide background
Slide background
Slide background

Computerverzekering

Met een computerverzekering kan een bedrijf het risico dekken dat een belangrijk apparaat als een computer het begeeft. Verzekerd zijn de kosten van reparatie of vervanging van de computer, als die onbruikbaar is geworden. De reden kan zijn:

  • beschadiging tijdens reiniging, demontage, montage, inspectie, reparatie, revisie of verplaatsing;
  • moedwillige vernieling door een computervirus of een computerkraker;
  • diefstal.

De gevolgen van slijtage zijn niet verzekerd. Dus als een harde schijf het na een paar jaar begeeft, krijgt u geen compensatie. Een reden te meer om te zorgen voor een goede en recente back-up.

Ook de gevolgen van brand zijn niet verzekerd. Maar uiteraard vergoedt uw brandverzekering ook een computer die verloren is gegaan.

Diefstal van een laptop uit een auto - een veel voorkomend misdrijf - is ook niet verzekerd. Het is echter mogelijk dat de verzekeraar wél uitkeert als de laptop in een afgesloten kofferbak zat, die is opengebroken.

Randapparatuur, zoals een printer of een scanner, is wel meeverzekerd.

U kunt verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten:

  • Er bestaat een extrakosten-dekking. Als een groot deel van uw computers in het ongerede is geraakt, kunt u soms beter even uitwijken naar een andere plaats. Met deze aanvullende verzekering krijgt u de extra kosten vergoed die daaraan vast kunnen zitten: reiskosten, inhuren extra personeel, overwerk, inhuren van andermans computers.
  • Soms is een informatiedrager, zoals een harde schijf, reddeloos verloren. Maar er staat vaak wel vitale informatie op. Een specialist slaagt er soms in die informatie nog te redden. U kunt de kosten verzekeren die u daarbij moet maken (reconstructieverzekering). Een goede back-updiscipline kan voorkomen dat u zo'n aanvullende verzekering moet afsluiten. Maar niet iedereen kan die opbrengen...
  • U kunt externe informatiedragers, zoals cd-r's, cd-roms, usb-sticks en externe harde schijven, verzekeren.
  • Als u de dekking van uw brandverzekering niet voldoende vindt, kunt u uw computers ook extra tegen brand verzekeren. Vergeet overigens maar dat u van allebei de verzekeraars een uitkering krijgt.

U kunt een computerverzekering combineren met een inventarisverzekering en/of een bedrijfsschadeverzekering. Dat levert vaak een aantrekkelijke korting op de premie op.

Hier kunt u meer informatie aanvragen.

Aanvraag Verzekering

Een initiatief van:

Diepenhorst