Slide background
Slide background
Slide background

Wagenparkverzekering

Als u een bedrijfsauto hebt, kunt u daarvoor een bedrijfsautoverzekering afsluiten. Als u er meer hebt, sluit u voor alle auto’s samen een bedrijfsautoverzekering af. Zijn het er meer dan tien, dan beginnen we te spreken van een wagenparkverzekering. Sommige verzekeraars noemen overigens een verzekering voor vijf bedrijfsauto's al een wagenparkverzekering.

Een wagenparkverzekering is in feite een bedrijfsautoverzekering voor veel auto’s tegelijk. Het voordeel is dat u een veel lagere premie betaalt dan als u alle auto’s afzonderlijk zou verzekeren. De mogelijkheden zijn dezelfde als bij iedere autoverzekering, dus alle auto’s samen:

  • alleen WA;
  • beperkt casco;
  • volledig casco;
  • ongevallen inzittenden;
  • verhaalsrechtsbijstand.

Een ongevallen-inzittendenverzekering voor al het personeel dat als chauffeur en als passagier gebruikmaakt van uw wagenpark, is sterk aan te bevelen. Het bedrijf is immers verantwoordelijk als een medewerker in werktijd een ongeluk krijgt. Dankzij de ongevallen-inzittendenverzekering is de betrokkene altijd zeker van een schadevergoeding.

Met een verhaalsrechtsbijstandsverzekering hebt u recht op deskundige hulp als een ongeval dreigt uit te lopen op een rechtszaak. Ook die aanvullende verzekering is het overwegen waard.

Sluit u voor uw hele wagenpark een volledig-cascoverzekering af, dan moet u erop letten wat u terugkrijgt als een van uw auto’s total loss raakt. Het bedrag dat u terugkrijgt, kan worden berekend op basis van

  • dagwaarde of
  • nieuwwaarde.

Als de schadevergoeding wordt berekend op basis van de dagwaarde, krijgt u de waarde vergoed die de auto vlak voor het ongeluk had.

Wordt de schadevergoeding berekend op basis van nieuwwaarde, dan krijgt u geld voor een nieuwe auto. De verzekeraar doet dit alleen als de auto nieuw was toen hij onder de verzekering kwam te vallen en op het moment van het ongeval niet ouder was dan drie jaar.

Vaak werkt de verzekeraar samen met een aantal reparatiebedrijven her en der in het land. Voor reparaties moet u dan altijd naar dezelfde garage. Het voordeel is dat u nooit een rekening ziet. Die gaat rechtstreeks naar de verzekeraar. Bovendien krijgt u tijdens de reparatie vaak een gratis vervangende auto.

Het is overigens goed om te weten dat de verzekeraar vaak niets uitkeert als twee auto's uit uw wagenpark op elkaar botsen. Dat heet de sistercar-clausule.

Hoe komt een offerte voor een wagenparkverzekering tot stand? Er wordt wel het een en ander van u gevraagd.

  • De verzekeraar wil een uitgebreid overzicht van het wagenpark, inclusief gegevens over de stalling van de auto's en de rijervaring van de chauffeurs.
  • U moet schadegegevens over de laatste drie afgeronde verzekeringsjaren verstrekken. Uw huidige verzekeraar kan een overzicht geven. Gegevens over nog niet afgeronde schades horen er ook bij.
  • De verzekeraar wil graag weten wat u doet aan riskmanagement en welke maatregelen u neemt om de schade onder controle te houden. U kunt daarbij denken aan beveiliging van de auto's en antislipcursussen voor uw chauffeurs.

Hier kunt u meer informatie aanvragen.

Aanvraag Verzekering

Een initiatief van:

Diepenhorst